Met een gerust hart op vakantie

Met een gerust hart op vakantie

Koffers liggen in de kofferbak. Ramen zijn dicht en deuren zijn op slot. Je gaat een heerlijk ontspannen vakantie tegemoet. Maar is dat wel zo? Stel, je komt thuis. Je deur is opengebroken en je huis is leeggeroofd. Dat is iets waar je niet aan moet denken. Een inbraak is erg ingrijpend. Niet alleen is er sprake van schade aan je woning, maar vreemden hebben je spullen doorzocht op zoek naar waardevolle bezittingen. Hoe voorkom je nu dat er in je huis wordt ingebroken als je er niet bent?

 

Inbraakpreventie

Dat je je ramen dicht en de deur op slot moet doen als je, voor langere tijd, weggaat, is geen hogere wiskunde. Wat daarnaast belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat het lijkt alsof iemand thuis is. En tijdschakelaar kan ervoor zorgen dat op vastgestelde tijden het licht aan en uit gaat. Je kunt ook je buren vragen dit te doen. En als je dan toch je buren die vraag stelt, vraag ze dan ook om met enige regelmaat je post uit de brievenbus of van de mat te halen. Maak het inbrekers niet te makkelijk door containers en ladders beschikbaar te stellen. Verwijder deze zoveel mogelijk uit de tuin.

 

Sluitwerk

Zorg ervoor dat je woning over goede sloten beschikt. Beveiliging tegen inbrekers start bij een goede vergrendeling van de woning. Denk niet alleen aan een goed cilinderslot in de deur, maar ook aan dievenklauwen op ramen. Een slotenmaker kan ingeschakeld worden om te kijken hoe het met het sluitwerk in je woning ervoor staat. Daar waar nodig kunnen meteen de sloten vervangen worden. Sommige slotenmakers kunnen ook complete alarmsystemen in je huis aanbrengen waaronder Slotenmaker Molsberger.

 

Inbraakbeveiliging

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die een totaalpakket op het gebied van inbraakpreventie kunnen bieden. Deze zogenaamde inbraakpreventiebedrijven kijken waar de knelpunten in de woning zitten. Een geavanceerd alarmsysteem met verbinding met een meldkamer kan aangelegd worden. Hierbij wordt een wachtwoord verstrekt die bij vals alarm doorgegeven moet worden aan de meldkamer. Er zijn inbraakpreventiebedrijven die certificaten mogen uitdelen aan bewoners die hun woning optimaal beveiligd hebben. Dit kan een positieve uitwerking hebben op de premie van de inboedelverzekering. Inbraakpreventie is, als je het goed wilt doen, een flinke investering. Bij een certificaat van veiligheid en de preventie van schade tegen inbraak, verdient deze investering zich weer terug via de verzekering. Daarnaast is een veilig gevoel in je eigen woning natuurlijk veel waard.

Related posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *